Om bloggen

Det här är mitt hem på nätet, där jag skriver om Backa Maj, huset, jobbet, journalistiken, teknikpysslandet och livet. 

Den 10 augusti 2011 blev jag pappa till lilla Backa Maj, som väcker mig då jag är dödstrött och sur – och möter mig med världens vackraste leende och ett speciellt tjoande ljud som gör mig på gott humör och får mig att smälta. Hon står i centrum och har tagit över mitt liv fullständigt.

Sedan 2002 jobbar jag på Sveriges Television. Jag har hunnit vara vanlig TV-reporter som jobbar i team med fotograf och redigerare, videojournalist som gör allting själv, webbreporter som skriver texter och publicerar videomaterial på webben, sändningsproducent som bestämmer i kontrollrummet under direktsändningarna (det är de som säger ”Kamera 2 – nu!”) och internutbildare.

Då jag inte är föräldraledig så veckopendlar jag mellan Stockholm och vårt hus i Axeltorp utanför Hjärsås utanför Knislinge utanför Kristianstad, där jag bor med Johanna och Backa Maj.

Jag är född 1978 och uppvuxen i Malung i Västerdalarna.

Jag gillar att simma, lära mig nya saker, dyka, fotografera, diskutera teknik, journalistik och offentlighetsprincipen – och djupfrysta hallon.

Någon dag vill jag bli riktigt bra på att programmera. Det finns så mycket spännande i gränslandet mellan teknik och journalistik, till exempel det här: SVT Pejl

Datorintresset har förföljt mig genom livet, och min ambition är att berätta mer om datorer, med text, rörlig bild och interaktivt. Men det blir inte på den här bloggen.