Veddödaren är äntligen här

Johanna och värmepumpen

Foto: Backa Elias Bondpä

Hela släkten är vedfreaks. Men jag står på mig – trots att mitt enda argument för att byta ut vedeldningen mot en jordvärmepump är lathet. Jag vill verkligen inte elda!

I går hade jag svårt att sova. Jag hade laddat ner instruktionsboken till jordvärmepumpen som pdf och låg och läste den i sängen. Så spännande! Jag kände igen mycket från termodynamiken i fysiken i gymnasiet.

Jag minns hur jag suckade efter en middag för fem år sedan. Vi julfikade hos några ytligt bekanta som bara ville prata om energisystemen i sina villor. Urbota tråkigt, tyckte jag. Nu är jag där själv.

Men någon risk för att jag slutar som Kaminmannen i Percy tårar föreligger alltså inte.

En reaktion på “Veddödaren är äntligen här

  1. Snart är du nog redo att besöka Malungs Järnaffär utan att göra bort dig, även om det är Pellets som gäller där så är nog installation av jordvärmepump acceptabelt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>